esmaspäev, veebruar 28, 2005

Valitsus varjab infot

Täna õhtul nentisin järjekordselt, et varjatakse infot, kõige lihtlabasemat. Näiteks seda, kuhu viivad teed, selle asemel pannakse udused viited kuskile väiksele kohale. Tänu sellele sai üks hää inimene mööda Lääne-Saaremaa teid sõidetud, ja juhatada ei osanud mina mitte, sest nad on jälle need viidad ümber vahetanud, ja üha segasemaks. Jutt siis konkreetselt eksitavast vihjest Viidu tee alguses. Näitab see rõõmsalt kuskile mujal, aga ei sõnagi Viidust ega ei sõnagi Kuressaarest. Tõsi Ometi on see tee kõige otsem tee Lümandast Kuressaarde. Elagu konspiratsioon!

Juba aastaid on muuseas näidanud meie aia taga olev silt Tehumardit sinna, kus seda pole mitte, on ainult autosid lõhkuv tee ning ei ühtegi murtud mõõka. Saab ainult murtud kummid ning läbipõrunud pee. Ning tagatipuks on see viide nii sirelivõsa sees, et esmapilgul ei märkagi, et on olemas. Sestap teevad sandid peatuse meie aia taga. Akka või amburgerit müüma. Nigunii peatuvad.

Täna sain sest konspiratsioonist kerged ehmatused ja läbikülmunud näpud, mis ei suutnud enam ratast õigel teel hoida. Aga hakkama ma sain. Juhatasin nimelt oma Saaremaa teedel kadumaläinud sõpra õigele teele, võtsin ratta kaasa ja akkasin siis õigelt teeotsalt tagasi tulema. Igatahes oli see õilis üritus. Kogemus oli vägev, sõita kolm kilti pimedas jääteel.. Ei kurda :) Ning muidugi unustasin pooled asjad, mida pidin õhtul korda ajama.. Me culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Aga ommik on õhtast tragim, või nii nad räägivad.. Eks näis.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

oled Sa kohalikule omavalitsusele tollest vale-Tehumardi sildist rääkinud? Sest ega silt ise õigesse kohta ei jaluta, inimesed peavad ta sinna viima.

Veidi Roheline ütles ...

Aga oli ekstreem. Niimoodi need mandri viisakad liiklejad endale saare peal rullnokakuulsust koguvad, kui viimane praam kindlal kellaajal väljumas ja oma asukohast vähimatki aimu pole.

Ulmeguru ütles ...

Vastuseks esimesele kommentaarile.

Kohalik omavalitsus asub selle vale-Tehumardi viida nägemisulatuses. Olen enam kui veendunud, et nad teavad vägagi täpselt kuidas see viit turiste võpsikusse juhatab. Jah, selle viida järgi sõites jõuab ka Tehumardile, ainult nägu on tolmune, kui kohale jõuad... tüdimusest, kruusaklobinast kurtis kõrvadest ning üldisest kloppimisest ma parem ei räägi. See viit viib nimelt miskile vähetähtsale kruusateele, mis piki rannikut lookleb. Võibolla peaks sellele sildile monteerima lisatahvli «Ainult turistidele».

Mis puutub Viidu teelt kadunud Kuressaare viita, siis siin on ilmselt põhjuseks kellegi «kaval» idee vähendada trafficut looduskaitseala läbival maanteel. Õilis idee, aga maantee on maantee ning kui see nüüd sedavõrd saastab, siis pangu see kinni. Sellistele mõtetele viib pisuke jalgrattatee viit, mis ikka Kuressarde näitab!