neljapäev, märts 06, 2008

Leid bns-st, kaastegevad kivisildnik ja sport/muusika

Muusikainimesed solvusid Kivisildniku arvamusartikli peale
07:48, 6. märts 2008


NB! Sama siseuudisena.
TALLINN, 06. märts, BNS - Tuntud muusikainimesed solvusid kultuurilehes Sirp avaldatud Sven Kivisildniku arvamusartikli peale, milles autor süüdistas Eesti kultuuri rahastamist ühekülgses kallutatuses spordi ja muusika suunas.

Kivisildniku arvamusartikkel põhjustas helilooja Erkki-Sven Tüüri ning muusikateatri uurija ning teatrikriitiku Kristel Pappeli lahkumise Sirbi toimetuse kolleegiumist ning tõi kaasa teoloog Toomas Pauli pahameele, kirjutab Eesti Ekspress.

Muusikainimeste pahameele põhjustas Kivisildniku arvamusartikkel 22. veebruari väljaande viimasel leheküljel.

"Sport ja ooper on ju ühe paha haiguse kaks külge, Erki Nool ja Arvo Pärt on ühe perse kaks kannikat," kirjutas Kivisildnik. Tema hinnangul on Eestis kultuuri rahastamine ühekülgne ning keskendub peamiselt muusikute ja sportlaste toetamisele, rohkemat tähelepanu vääriks kirjandus.

Eesti Ekspress märgib, et Kivisildniku jutt on riivanud veel mitmete muusikute nagu Aarne Saluveeri ja Olav Ehala maitsemeelt.

1 kommentaar:

karmik ütles ...

Äkitsi tõlgendajate-vahendajate (esindajana nimetet EE)maitsemeelt hoopiski? sest vada - kui Juhanile öölda, et Karla ütel, ja Karlale öölda, et Jaagup tegi... ;)