esmaspäev, märts 14, 2005

Külm pühapäev, sinine esmaspäev

Saarel on haruldaselt külm, siukest lumemöllu pole siin aastaid ilmselt olnud. Märts, ja sajab lund! On kümme kraadi külma, ja lumi kannab inimest. Teed on libedad, jäised. Põnev on vaadata, kuidas meie pisike koeradaam laseb traavi, vahepealt tagumik ees, ja käpad haledalt õhku rapsimas. Vahva on kogu selle asja juures see, et ta üldse ei heitu, udjab ennast püsti ja paneb saba lipuna lehvimas ikka edasi, kuni võhma jagub. Kass aga on avastanud hulkurimõnud, hea, kui ta kord päevas laseb endale toitu ette kanda ja kolm tunnikest puhkust tekkide vahel.

Haldjatel oli uusaastapidu, ja mind polnudki :( Aga ega see tantsimine just väga mu moodi polegi, võibolla parem, et ei saanud teistele näidata oma mm.. peovaenulikku palet. Ilmselt oleks võtnud õlled ette ja nautinud muusikat. Ja vahepeal Toivot veidi ahistanud sellega, et kuidas neil kõigil läheb.

Kuna kõik on kaduv, kopin siia need tervitustekstid:

Haldjate tervitus pidulistele.

Olge tervitatud Auväärsed,
Emandad ja Isandad!
Tähevalgus paistku teie üle
Tähevalgus jõudku teie südamesse
Ja olgu teie rajad helged igavesti!
Tõusku Elberehti valgus teie silmi,
Ning uue aasta hommikuvalgus
Kaunistagu teie radu,
Ning loitku ta kaua te lihas ja luus!

Pakume teile spetsiaalselt tänaseks päevaks, meie uusaasta tähistamiseks mõeldud roogasid. Eriliseks teeb toidud see, et nad kõik on valmistatud külalistele mõeldes, sisse oleme pannud oma soovid uueks aastaks, oleme kogunud roogadesse valgust ning südamesoojust ning erilised palved, et tänaõhtused külalised saaksid siit kaasa häid mõtteid ning häädust, nii enese kui teiste vastu, hoolivust loodusesse ning valade loodusse. Kui te murrate lembast, siis mõelge tähtedele ja armastuse valgusele, mõelge kuule ning päikesele, ning see soojus hoiab teid langemast hoolimatusse ning enesehaletsusse. Kui te tõstate endale salatit, ning haukate meie parimat hirveliha kõrvale, mõelge elule, mis on olemas, ja paluge selle eest, et keegi ei tõstaks kätt loodu vastu muidu, kui toidu tarbeks. Kui sööte kõrvale punaseid juurikaid, mõelge tulele, mis hoiab elu ka külmades kohtades. Nautige toitu, ja nautige üksteise seltsi, nautige muusikat ja tantsige rõõmsalt, kui olete lõpetanud need toidud, mis just teile, just nüüd ja praegu on ette toodud. Pidutsege ja jagage uue aasta rõõmu koos meiega, lugupeetavad!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vinge tekst :) pärast selle lugemist läks kõht kohe kolinal tühjaks. Siinkohal, kui elu oleks läinud alternatiivset reaalsust mööda, siis peaksin ütlema: "Kahju, et mind kohal polnud, kui sa selle ette kandsid." Aga kuna sa seda niikuinii ei teinud, siis võin öelda, et: "Järgmine aasta?"

Veidi Roheline ütles ...

Nooh, ma olin kohal, kõht jäi sellegipoolest tühjaks.