kolmapäev, jaanuar 31, 2007

Raamatukogud on saatanast

...
sobivad ainult sopakate lugemiseks või väga lühiajaliseks kasutamiseks. Ma ei suuda kunagi raamatut tagasi viia enne aasta möödumist. Seekord tahtsin väga ruttu - no hiljemalt poole aastaga need raamatud tagasi viia, a ei õnnestunud. Sest keegi idikas oli redigeerinud sõna otseses mõttes üht asja, millest pidi tehtama kv. No tee siis, kui lehed on välja rebitud. Ja töö jäi katki. Siis tuli sada asja vahele. Kaasa arvatud elamatus.

Nähh. Tuleb loobuda teenusest. Ja kõik raamatud ikka endale hankida, mida parasjagu vaja läheb. Mingu nad kõik. Ühesõnaga. Viin omme kõik tagasi. Ja korraldan tuttavate seas raamatuhanke.

teisipäev, jaanuar 30, 2007

Kuidas on ameerika keeles «tibla»?

Nojaa
selline teema oli siis inglise keele kursusel, et mis maale me läheks elama ja mis maale ei läheks. Mina muidugi teatasin, et see on emake Venemaa. Mille peale tehti suured silmad, et miks ometi. Ja kui täpsustasin, et mulle venelased üldiselt ei meeldi, ei meeldi vene keel ja kultuur.. (see jäi täpsustamata, et mõned kirjanikud siiski on väga ja väga loetavad ja mõni muusika kuulatav), siis oldi täielikus hämmingus. Et mis saab eestlasel olla venelase vastu.

Mis saabki olla eestlasel venelase vastu, kes peab siiani eestimaad oma lääniks ja eestlast oma vasalliks? Vene karu ei ole siiski taltsutatud ja ei taltsugi. Ning niikaua, kuni eesti jätkab kummardusi venemaa suunas, eesotsas täpilise savipätsiga, niikaua ei saa ma aru

Kuidas saab eestlaselt küsida, et miks talle venemaa ei meeldi...

Orjameelsus ja orjarahvas on selle asja nimi, mis sunnib unustama seda vandalismi, mis oli siin pea 20 aastat tagasi. Ma ei unusta. Niikaua kuni elan, ei unusta seda, kuidas vene sastaava oli keset küla ja kuidas lapsi komandeeriti kaerajaani sõduritele esitama ja kuidas eestist räägiti kui venemaa osast.

Mitte et ma venelast nähes karjuma hakkan ja amokki jooksen. Mul hulk häid tuttavaid poolvenelasi eksole, a asi on ikkagi rahvuses, selles, kuidas nad eestlastesse suhtuvad ja mis on üldine mentaliteet. Lisaks veel niipalju, et meil on väga palju, no nii 3000 tuleb ära, raamatut vene keeles, sest teatavasti Jyrka valdab vabalt vene keelt. Et asi ei ole venelases kui ühes venelases ja kui vene kirjanduses, vaid just suhtumises.

Miks ma peaksin paremini suhtuma, kui üldiselt süljatakse kooris eestile kui riigile. Ka eesti valitsuse tasandil. Lubage oksendada, kodanikud.

pühapäev, jaanuar 28, 2007

Külm

hirmutas natuke
sest olime Pärnus, torud ja pump kinni katmata. Õnneks läks neljapa öösi tuisuks.
Jyrka esines inimesed laibaks, nii nagu ikka ja Irene imestas Kivisildniku korraliku käitumise üle :D

ning «Torti ja aborti» disharmoonia sisu ja vormi vahel on absoluutne bingo. Seda peab nägema :)
Vist on müügis? Kui ei ole, siis kohe on.

kolmapäev, jaanuar 24, 2007

kas öö siis polegi hell

igaöine mantra
on tukkuv kass mu reite vastas
ekraanil pörnitsev eesel all paremas (ilmas)
ja aegamisi veniv kell

taustaks:
külmad linad
ja mahavõtmata silmad

kas öö siis polegi hell, nii lõpmata hell
(say last in american, pretty-pretty please)

Roosast plogist varastasin

Mis tuletab meelde, et mulle peeti ulmikute kokkusaamisel loengut roosa tolereerimisest. Ma siis tolereerisin 2 sekundit. Seni, kuni selle testi üles leidsin. Kas ma võin nüüd oksendama minna?

Which Ultimate Beautiful Woman are You?





You are the mystery woman
Take this quiz!








Quizilla |
Join

| Make A Quiz | More Quizzes | Grab Code

teisipäev, jaanuar 23, 2007

Pepi Pipile

ehk uued kasutusvõimalused hapupiimajoogile.

Madis palus mult laupa ommikupoole Pepit, ja Pipi, armsa väljanägemisega, aga üldiselt tuntud kui õel foksik- (vaata: Muusa- Sash Uusjärv sellest, mis on oluline (täpsemalt tsiteerida ei saa, sest meile see ajakiri ple jõudnud- ei usu, et jõuabki, oleks tulnud ikka Sassi juurest kaasa krabada)) lamaskles Madise põlvedel. Ma siis vaatasin Pipit, vaatasin Pepit oma käes, küsisin Madiselt, et kas ta on ikka kindel, et Pepi Pipile, sain aru, et siiski on, kehitasin õlgu ja valasin Pepi koerakaussi.

Kui raffas hakkas aru saama, mis ma teinud olen Pepiga, mjahhh. Ma ei oska kirjeldada hüsteerilisi naerupursatusi, mis vahelduva eduga kestsid erinevatest suudest umbes täpselt terve järgneva päeva. Kujutlus, kuidas Madis laskub järgmisel pohmakahommikul koera kausi juurde Pepiga maiustama jne. Päris kena, kas pole? ;)

Uus Digi

jätkab traditsioone.
st, on jätkuvalt rõveda väljanägemisega. Pangu siis päris porno, mitte poolpaljaid mudeleid kaanele.
saan aru küll jah, et naised kerigu kuu peale, see ajakiri on meestele, a miks siis reklaamitakse seda kui tehnikaajakirja? traumaivõi.

Tallinn-Tallinn

Et siis, sai pealinnas oldud. Ja tervelt 2-l õhtul pidus käidud. Reede algas ulmikute kõrtsiõhtuga, kus ma moodustasin 100% feminiinsest persoonidest. Hmm, hakkan taipama, mis tunne on ühel abielus ja puha mehel (mõtlen ikka monogaame eksole, neid, kes igal võimalusel kätt püksi ei aja) kesk naisteparve...
Õhtul oli päkapiku pidu :) Nagu ikka, oli väga tore. Sundisin fs-i rääkima kirjandusjuttu, muidu pajatasid küllarännanud päkapikud lugusid :)

Laupäeval kudesime päeva maha, kuigi oli plaanitud seda ja teist samuti. Kõik jäi ära, peale DM klubi. Väga mõnus. :) Mõtlesin/mõtlen, et saaremaa suur miinus on see, et siin pole ühtegi, ja ma ütlen seda täie kindlusega, pole ühtegi isegi rocki-lähedast kohta, kuhu saaks tagumiku maha toetada ja mõnikord seda muusika rütmis keerutada. Kõik on mingid lollakad lihakarnid, kus lastakse suht vastuvõetamatut tiskot ja muud õudust, räpp-hipp-hopp ja muu.

Täna oli selline relax-päev, vahelduse mõttes ujumine ning väike mullivann ja pärast seda ingliš. Kusjuures, mitte päris ootamatu emotsioon - ma naudin tunde...
Jaa, aga mul on neid koguni 4 nädalas. 2 ameerikamaa tädi juures- (kusjuures avastasin, et nad ongi mind kõige tugevamasse toppinud.. hmmm)- ja 2 ema järeleaitamistunnid. Sest ta sattus enda jaoks liiga kõrgele levelile. Variante ju pole eriti, tuleme koos, ja siis istume mõlemad erinevates tubades, kus, õpetajate sõnutsi on 20 astet vahel... Hmm-hmm. Mul hakkab sedasi ninast vett sisse jooksma, sest enda meelest ei oska ma kohe üldse...

kolmapäev, jaanuar 17, 2007

I'm so cool

niisiis

käisin täna jälle seltsidaamitamas, teisi sõnu ameerika inglist õppimas.
Hmm, siiski inglist. Hämmastav oli see, et mina, kes ma sisuliselt üldse ei suhtle võõras keeles, sain suhteliselt väikse mälussobramise ajaga kätte vajalikud sõnad ja isegi mõned sõnauperpallid ja isegi suht õigesti hääldatud. See see on, kui vaatad vilme ilma eesti keele osavõtuta ja elad arvuti taga.. siiski, nii läbi hammaste, et arvuti ja vilmide taga passimine polegi nii mahavisatud aeg...

ja kogu grammar oma täies ilus polegi hajunud, ehkki mõnd asja tuli küll meelde irmsalt tuletada.. st, ma olen päris kindel, et olen neid grammatika keerdkäike suhteliselt vabalt kunagi vallanud.. Ehk tulevad meelde.

Ehk.

teisipäev, jaanuar 16, 2007

Lümanda kooli

direktor väldib oma kabinetti. :D

a sellest pole midagi.
asi lähebki politseisse :)

kohalikud Lümanda noorprüggarid

tuhnisid kuskilt prügikastist posu õunu ja loopisid vastu maja seina, akent jne.
Jube lõbus oli :)
Aga lõbusamaks läheb,
helistan homme direktorile (mitte et ma pühas naiivsuses ei arvaks, et saadabki lapsed koristustöödele), vaid et teavitada tagajärgedest, kui see värk veel kordub. Politsei, ja pole minu asi, kes saab huligaansuse eest miskit. Ja et ikka Lümandat mainitaks kurioossumite poolest. See meeldib kindlasti nii õpetajatele kui lapsevanematele.
Ahjaa, lehte võib niisama ka panna, ega ma kade pole, oleneb kõik direktori vastusest.

Ja pärast klaarigu ise.

pühapäev, jaanuar 14, 2007

Fantoomkass

Enne kui torm elektri minema viib..
ja enne kui meelest läheb lendu.

Naasedes igaöiselt retkelt koeraga, hüüdsin moepärast kassi, nii paar korda. Veendunud, et ju magab aidas õiglast und, panin ukse kinni, söötsin koera ja kõik need igaöised tegevused. Siis tundus, et keegi kollab esikus või akna taga, tegin ukse lahti ja seal ta siis oli, mu väike oma fantoom.. kes oli jälle kord osanud nähtamatult imbuda esikusse.

laupäev, jaanuar 13, 2007

Ja puugi tuli kord tuulde

ja puugi tuli kord tuulde
räbalais
pabulaid täis

pildus samblaseid käbisid
anniks
talimarjadeks kadaka juurde..

...

Ühesõnaga, käisin metsas, teenisin head karmat oma punase pea lehvitamisega ja olin tervelt terve päeva sotsiaalne. Koolimetskond sai vanaks, tüdriku east välja. Ikkagist 20 aastat. Päris pentsik oli oma pärisnime kõik aeg kuulata, seda enam, et tekitas segadust/üllatust nii mõneski teises Kallases.. ilmselt see maanurk on ainus, kus mind pärisnime järgi veel kutsutakse, täpsustus, vana pärisnime järgi. Ülejäänuis maailma- ehk mandrimais tekitab see ainult tarbetut segadust. Ütlus prohvustest jne.

Mets oli päris sõbralik. Põdrasammalt ja urbasid täis. Pärast sain koleda peavalu inimestest. (st, ega inimesed süüdi ole, ma lihtsalt olengi suht suure isikuruumiga ja iga võõra moega sissetunginu põhjustab valuaistinguid. sestap kannan valgeid komme igapäiselt kaasas ja ei hala väga. See on see eremiidi elu pahupool.)

reede, jaanuar 12, 2007

Olin kunagi..






















täitsa kena eksole...

kolmapäev, jaanuar 10, 2007

Uni

Tuvastasin uue asja enda juures. Eksole, niikaua kui elad, saad uusi asju teada.

Tavatsesin mõelda, et on vaja magada miinimum 8 tundi, et välja puhata. Mõnus on 10 tundi. Selgub, et 5-6 käib küll, aga magama tuleb alles siis minna, kui tõeliselt väsinud oled. Vahet pole, kas on öö või päev. Õigemini, on küll. Sest öösel läheb raudselt 8- 10 tundi vaja. Suur osa läheb muidugi selle peale, et magama üldse jääda, ülejäänud aja siis vaatan perversseid ja veel perverssemaid unenägusid.
Ideaal oleks üldse, et 36 tunni kohta miski 7. A see lööks veel kindlamini mu ööpäev sassi, kui praegu. A mis pagana kasu toob öösel voodis aelemine, kui nagunii und ei tule enne päist valgust.. Samas, pagana narr on minna 5-6 ajal saksa keelt õppima. Või siis näiteks Balzaci lugema. Ahjaa, öölambid koolesid, et nüüd siis.. kus üldse lugeda, ilma et silmad ei kooleks. Nagunii istun siin nagu ökul prillidega. Ilma ei kannata üldse.

Ja vaatasin Sin City ära. Jubehea asi ikka, täiesti masendav, et ma enne seda tervikuna näind polnd..

esmaspäev, jaanuar 08, 2007

pädlakk

vastu sõrmi löödud küünelakk
pörnitseb
liig' tihti pilkuvad silmi
koorub tahab koorida
sõrmi lagedaks
ära

ma ei lase
sest inerts
hoiab mind põrandale
kukkumast
mis sellestki siis
et hüübind vere karva küüned
kooruvad
aga lakk on olemas

nagu eemaldatud eilne
nagu lahtikooruv täna
nagu mahakuluv homne
nagu minuga löödud

hüübimatu higikarva
pädlakk