reede, oktoober 07, 2005

Päevadest ja plaanidest

Nagu kõik korralikud inimesed, otsustasin hakkata plaanipäraseks. Koostasin isegi kavasid.

10.oo äratus
11.00. saksa keel
12.00 sööt.
12.15. abakukk
15.00 aiatööd
18.00 saksa keel
19. 00 vabakava.
20.00 sööt
20.15 vabakava.

Tegelikult näeb see välja oopis nii:

10.00. või varem: peidan telefoni padja alla, siis ta ei plärise.
10.05. padi vibreerib, saan telefoni kätte ja lülitan alarmi välja. Üritan edasi tukkuda. Mõnikord isegi edukalt.
10.30. Tukkumine ebaõnnestub koera kiunumise tõttu. Tatsan porisedes koera kannul ukseni ja lasen ta teiste kiunujate seltsi.
10.35. Põrnitsen Jyrkat. On võimalusi, et ta a) on voodis, magab, b) on voodis, loeb, c) on arvuti taga, teeb krt teab mida. a) puhul üritan hüpnotiseerida, et ta üles ärkaks, b) puhul poen kaissu ja üritan olla kiisu. Vahetevahel õnnestub .c) variandi korral tatsan kohvi tegema, sest meestele ei või kohvi puhul kunagi loota.
10.45/11.00 Lappan mõned wõrgulehed läbi ja silmitsen ommikuse tülpimusega kuuma kohvi. Et ta raip ka jahtuda ei taipa.
12.00. On võrgust kõrini. Mõtisklen teemadel puud, puud, ja aed ning meri. Tavaliselt jäävad puud, sest see on hooajaline. Ja pealepressiv mõte. Niisiis peksan Jyrkat, et akkame sööma, tahan välja minna.
12.30. Haigutab Jyrka, et miks me ei söö.
12.45. Kostab teine haigutus, et miks me ikka veel ei söö.
12.50. ütleb Jyrka, et piima pole.
12.55. läheb poodi ja toob muu kraami seas ka piima.
13.00 Venitame ennast söögi taha.
13.05. Ärkan lõplikult üles. Ja ei torise enam, vähemalt mitte nii vinguvalt.
13.20. Tõmban tunked jalga ja lähen.. hooajaliselt.. puid lappima.
13.25. Avastan, et midagi on puudu. Niiisiis tellin kohale musa. JMKE, Luki, Rammstein ja muud karvased.
15.00 Tuleb Jyrka appi. Mõnikord. Kui Franz kukil ei istu. Ja rohi on madal. Ja tähtede seis sobiv.
17.00 Saabub tavaliselt lähisugulane. Nutu ja halaga. Et miks nii vähe on tehtud, ja üldisegi, miks ei ole seda, teist ja kolmandat tehtud, jne. Ja miks ei tehta asju nii, nagu tema tahab, et tehakse.
17.05. Lähen tuppa, ja lappan wõrgulehekülgi. Sest väljas olla on võimatu. Vaatan abakuke materjale ja sorteerin. Et mis on tehtud, ja mis tegemata.
17. 10. tuleb meelde, et nõusid on vaja pesta, ja mustad sokid maja pealt üles korjata, ning eriti tolmuseid kohti vabastada ning koera ja kassi sööginõud ja -kohad ära puhastada, kui need on räpased.
17. 11. lähen pesen nõud ära, tsekkan loomade kohti ja mõtisklen abakuke üle. Või molutan.
18.30. on abakukest kõrini, aga ma ikka teen edasi. Vahepeal vihasemat laadi dialoogid teemadel: ei, ma ei taha seda teha, ei, ma teen selle siis ära, kui mul aega on, ei, laota ise oma sitta, ei, see ei ole praegu oluline.
19.00. valdab tunne, et peaks kas rattaga sõitma, taijid tegema, jooksma või midagi taolist.
19.05. vaatan järgi, kas lähisugulane on alles või mitte.
19.06 mõnikord annan19.00 tundele järele, ja mõtisklen teemadel saksa keel ja alma mater. Kui ei anna järgi, siis molutan. Raamatu taga või niisama.
19.45. tänitan, et on vaja puid tuua. Et akata süüa tegema.
19.50. istun wõrgus ja nõustan. Või halan. Või mölisen.
20.30/45. saabuvad puud
21.00. on aeg akata süüa tegema.
21.45. saab süüa ja telekat vaadata. Et tavaliselt TV kava ei näita midagi, on meil suur hulk vaatamata ja vaadatud asju. Mina pressin nn väärtfilme peale. Mõnikord õnnestub. Kui ei õnnestu, siis:
22.00 istun wõrgus ja nõustan. Või halan. Või mölisen. Või mängin arvutimänge. Praegu on taas arcanumi hooaeg. Ei, tegelt võiks diablo chari edasi arendada. Puhas tapatöö :) Saunds laik Krafinna the Iivl.
24.00 saabub koer, kraabib, niutsub, õiendab. Tahab välja. Sest kella ta ju tunneb. Niisiis tõmbame riided selga ja järgneme talle. See nali kestab 10 minutist 25 minutini. Olenevalt sellest, et kas ta ikka tahab metsani joosta või mitte.
04.00/o6.00 hakkab kass terroriseerima. Et kas mängida, süüa või õue, või kõiki kolme korraga. Ja rahule ei jäta. Seega tatsan kassi järel ja üritan aru saada, et mida ta täpselt tahab. Kui selgub, et ta isegi ei tea, siis tõstan õue.
10.00. või varem: peidan telefoni padja alla, siis ta ei plärise.
jne. Mõningate variatsioonidega.
Täna näiteks ei pidanud vastu soovile Viidumäed vaadata. Ja puud jäid lappimata. See tähendab aga omme topelttänitusi. Oeh, elu peaaegu koos esivanemaga ei ole kerge, olgu sa nii muld kui tahes.

7 kommentaari:

Ulmeguru ütles ...

Tänu meie välitööde musavalikule Rammstein+punk+Rammstein+electro+Rammstein (jätka ise) oleme külas saavutanud ilmselt väga diipide Rammsteinifännide kuulsuse... alles sel nädalal üks pisike kaak ajas bussipeatuses tüdrukutega mesijuttu ning minu möödumisel pidas vajalikuks juttu pisut valjemaks ja rammsteinsemaks viia... noh, et teda ka ikka tähele pandaks...

Anonüümne ütles ...

aga kuhu jäi seks ja rokenroll? seda päevaplaanis pole?

Ulmeguru ütles ...

Aga Sa loe ridade vahelt ning korruta leitu oma rikutuse koefitsendiga... ;)

Morgie ütles ...

/naerab parastavalt/
kas te õunamahla ei teegi?
/naer jätkub

Krafinna ütles ...

Õunamahl. Õuh. Ema teeb. Keelas mul õunu korjata, et tema teeb mahla. Minu pärast võib see ka olemata olla...

Ulmeguru ütles ...

Elu maal, eriti selle potipõllunduslik osa on ajuti ikka ilgelt ebapraktiline nähtus...

Kirjeldan olukorda: meil on aias üldiselt vaid miskid sügis- ja taliõunapuud... st. miskeid hapusid õunu tootvad puud... neid tuleb kärpida, siis neid mahalangenud õunu korjata ning siis veel saaki koguda... kui küsida, et mis siis selle saagiga teha... siis tuleb ämmalt miskeid pikki arutlusi teemal, et mahla ja moosi jne... küsides, et kes need ära sööb/joob, sest ämmal kelder neid ju täis... vastuseks vaikus... selle asemel veab ämm meile igal võimalikul hetkel omatehtud õunakooki (mida magusavaenajast Krafinna ei söö ja mida mina oma ümbermõõdu tõttu nii palju süüa ei või)... ja siis toimub mingi mahlategu... st. viiakse miski suur kott õunu mingi tegelase juurde, kes need siis suure pressiga (ja loomulikult tasu eest) mahlaks teeb... jne. jne. jne.

Morgie ütles ...

õunamahl on küll hea asi, sellele ei pea suhkrut ju panemagi. aint keeda korra läbi ja saad kaalujälgijate joogi