teisipäev, veebruar 21, 2006

Erieni trollipere seest ja väljast

Kui kõik ausalt ära rääkida, siis trollimamma Grotha oli kurb ja õnnetu kogu see päev. Laps sinder jooksis mööda kere ringi, aga vaat, välja ei taht tulla. Ja kõik muudkui näägutavad, too see laps ära. Isegi see, misasi ta nüüd oligi, see sussi moodi Vanamehe loomake, isegi see tänitas.
Ja siis vajus mingi segane kamp majja, rääkisid vahetpidamata tulest, mis liigub nendega kaasas või kuidas see nüüd käiski. Nad tõid tule majja ja ei austanud pererahvast. Koguni üles tahtsid trügida. Sulased sindrid lasid vanamehe märkmiku ära pätsata. Poegadest polnd mingit kasu, aga oma pruudi eest, no see teenijatüdruk, selle eest vähemalt maksid kätte. Andsid mehele korralikult kolakat. Ja mees peab tooma kaks trollipiigat. Muidu saab poistelt veel. Aga selleks ajaks on poisid juba kolm korda tugevamad. Kus see siis kõlbab, tuleb mingi punase salliga ülbik ja viib meie teenija minema.
Ja see mainitud teenijatüdruk, kogu aeg käis ohkides ringi. Vaatas lõpuks mingisse tobedasse peeglisse ja muutus inimeseks! Noh, ise on loll, vahetab trollielu inimese vastu, tal peab ikka mõistusest midagi puudu olema.
No heake küll, kogu selle kamba seas leidus ka mõistlikke. Druiid ja preestritarid. Nägid küll välja nagu inimesed, aga peale selle, et nad tegid tobedaid hookuspookusi ja üritasid aru saada, mismoodi on valus ja kuidas see kõik käib, siis lapse nad suutsid ikkagi must välja võtta. Noh, asi seegi.
Muusikutest oli ka kasu. Laps muutus uudishimulikuks ja tahtis näha, mis elevandid sellist muusikat teevad ja miks nad ringi trambivad.
----
Head rollimängud, mis silma hakkasid:
trolliisand: trolli kohta liiga hea huumoriga, ja kohati liiga kiire kõnega, aga troll mis troll, tark ja tõrges.
teenijast troll: väga hea rollimäng. Kõrvalt imetlesin seda, kuidas ta püüdis meestele olla märgatav. Luuaga Irve nina all sebimine on eriti hästi meeles.
Üks preestritar, kes ei pidanud paljuks trollidega vestelda kamina ees.
muusikute kamp: natuke napakad, aga selle-eest lõbusad.
Sussu: lahe loomake. Kahju, et trolliemandale ta ei meeldinud.
Ceit: paremat majapidajannat andis tahta. Aga ikkagi, liiga palju kamandas mind. Misasja, mina olin perenaine, eks, missest, et halvavas olukorras.
trollipoisid, no neid ma väga ei näinud, müttasid niisama ringi.

Äitahh, et mind kutsusite, teinekordki. Vast olen paremas vormis kui nüüd. Ega igapäev ei ole mustemast must.

Kommentaare ei ole: